Velkommen til Smartplans blog

Her kan du få indblik og følge med i udviklingen af vores vagtplanlægningsværktøj.
 • Opdatering til Assistenten

  Støvet har lagt sig efter lanceringen af vores nye planlægnings assistent, og det er blevet tid til en opdatering af funktionen.

 • Vil du teste vores nye funktion til løneksport?

  Nu nærmer vi os lanceringen af en helt ny funktion til Smartplan. Det er en funktion, vi har modtaget enorm efterspørgsel på og vi glæder os til at vise den frem. Vi er i den sidste fase af udviklingen. Med funktionen får du mulighed for at eksportere dine timer fra Smartplan ud i en fil, som du kan importere i Danløn og andre lønsystemer.

 • Nyt i Smartplan: Nye indstillinger til stempeluret

  Nu har vi skabt flere muligheder for at indstille stempeluret efter dit specifikke behov.

 • Vi introducerer: Smartplan Plus og Smartplan Assistent

  I dag tager vi et skridt nærmere en ambition vi har haft med os helt fra begyndelsen, da vi stiftede Smartplan.

 • Studiejob med fokus på kommunikation og kundeservice

  Opdatering: Vi har nu fundet to kandidater og søger i øjeblikket ikke flere. Tak for interessen.

 • Nyt i Smartplan: Få alle vagter vist i din egen kalender

  Indtil i dag har man i Smartplan kunne synkronisere sine egne vagter med sin personlige kalender. I dag opdaterer vi den funktion.

 • Ny opdatering til Smartplan Assistent (Beta)

  Vi har netop lanceret en opdatering til vores nyeste funktionalitet, Smartplan Assistent. Funktionen er i beta og kun tilgængelig for de af vores kunder som har ønsket at deltage i afprøvningen af den nye funktion.

 • Nyt i Smartplan: Afholdte timer ved hver vagt i logbogen

  Nu har vi gjort det nemmere at se varigheden af hver vagt i et opslag i logbogen.

 • Open position: Full-Time Python/Django Web Developer

  We are looking for a talented developer to join us full-time.

 • Vognmand - Få styr på bemandingen af dine biler

  Med Smartplan kan du nemt danne dig et overblik over dine biler og dine chauffører. Smartplan hjælper dig hvis en af dine chauffører melder sig syg eller hvis du har problemer med at få bemandet dine biler hurtigt og effektivt.

 • Nyt i Smartplan: Opret note på en vagt

  Det er med en smule rystende hånd, at jeg skriver dette. Vi har nemlig en stor nyhed til dig. En vigtig en. Så jeg er lidt spændt på at fortælle dig om det.

 • Be a part of our Customer Support/Sales team

  We’re looking for a team member for our customer support/sales team (Sweden or Norway). We’re hoping it’s you?

 • Nyt i Smartplan: Forbedret ferie, sygdom og fravær

  Nu er det blevet nemmere at håndtere ferie, sygdom og fravær i Smartplan. Vi har opdateret vores ferie funktion til at være mere fleksibel og rumme flere brugsmønstre.

 • Godkend dine medarbejderes vagtbytte

  Vil du gerne have fuld kontrol over hvem der tager dine ledige vagter? Være sikker på at det er den rette medarbejder, der tager de vigtigste vagter i din vagtplan?

 • Opret ny lokation er blevet nemmere

  Vi får ofte spørgsmål om hvordan man kan give en vagtplan en overskrift. Eller hvordan man inddeler forskellige vagtplaner.

 • Sæt en ny farve på hverdagen

  Vi arbejder hver dag på store ting til Smartplan. Men vi får også tid til de små forbedringer.

 • Slet beskeder og skift konto

  I dag lancerer vi tre nye ting til Smartplan. Vi gør det muligt at slette de beskeder du har sendt på vagtplanen, vi har forbedret navigationen og så har vi tilføjet nye indstillinger til stempeluret.

 • Nyt i Smartplan: Simpelt og billigt stempelur

  Vi er endelig nået til at kunne fremlægge vores nye stempelur. Vi har testet og testet og nu har vi åbnet vores stempelur for alle nuværende og kommende kunder.

 • Smartplans nytårsforsætter

  Først og fremmest vil vi her på Smartplan gerne ønske jer alle et rigtig godt nytår! Vi håber, at I har haft en dejlig jul med alle jeres kære og er kommet godt ind i 2016 på bedste (og sikreste) vis. Det at gå ind i et nyt år er for mange mennesker forbundet med en frisk start og en anledning til at ændre på ting i tilværelsen. Derfor laver mange nytårsforsætter, som de forsøger at holde i det nye år. Nogle vil tabe sig 10 kg mens andre sætter mål om at spare penge op og komme ud på en længe ventet rejse. Hvilke forsætter har Smartplan sat sig for 2016? Vi har diskuteret det på kontoret og er kommet frem til nogle gode og nogle sjove bud på, hvad vi gerne vil nå i 2016.

 • Farvel til praktikanterne

  I torsdags havde vi julefrokost hos Smartplan inden juleferien. Det var en hyggelig dag, som samtidig markerede afslutningen på praktikken for vores to praktikanter, Louise og Maiken. Vi forstår ikke, hvor tiden blev af og synes, at det var i går, de startede hos os! I forbindelse med deres afslutning har vi fået dem til at reflektere lidt over praktikken hos Smartplan.

 • Den berømte og berygtede fest på arbejdspladsen

  På torsdag holder vi juleafslutning med dertilhørende julefrokost her på Smartplan. Da arrangementet skulle planlægges, startede det et samtaleemne her på kontoret, for hvor stammer traditionen om de berømte og berygtede julefrokoster egentlig fra? Det har vi skrevet et blogindlæg om.

 • Sådan undgår du julestress

  “Åh nej, er det allerede december!” Sådan reagerer mange, når vi atter træder ind i årets sidste måned. Jul er for mange lig med stress, da de foruden julegaveindkøbene føler, at de har ekstra meget at leve op til i december måned: der er julefrokost næsten hver weekend, der skal julehygges med familien, pyntes op, bages og på arbejdet intensiveres indsatsen, så det hele kan nås inden juleferien. Når de når juleaften, er de fuldstændig udmattede og bliver måske endda syge. Men sådan behøver det ikke at være - vi giver dig her nogle simple råd til, hvordan du undgår julestress.

 • Lad dine kunder udvide din horisont

  Hos Smartplan elsker vi kunder – i alle former og afskygninger! Sådan har mange virksomheder det nok, ligesom der sikkert også er mange virksomheder, som kan nikke genkendende til, at de til tider støder på nogle overraskende kunder. Kunder som man ikke umiddelbart havde forstillet sig kunne have glæde af ens produkt, eller kunder som man måske ikke engang vidste eksisterede. Det er i hvert fald noget, som vi oplever en gang imellem på Smartplan, og det er en god oplevelse, fordi det bekræfter, at vi laver produkt som kan noget.

 • Tankerne bag Smartplan Stempelur

  For nogle uger siden åbnede vi den nyeste funktion til samlingen, Smartplan Stempelur, op for testere. Du har måske selv testet det eller læst om de mange fordele, der findes ved at anvende et stempelur. Nu er tiden snart kommet til at lancere det endelige stempelur, men mens vi venter og stadig er i testfasen af betaversionen, har vi lavet et lille interview med medejer af Smartplan, Mathias Aggerbo. Hør ham fortælle om tankerne bag Smartplan Stempelur og få et glimt af, hvordan det fungerer.

 • Glade jul, dejlige jul med Smartplan

  ”Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme!”

 • Du behøver ikke en investor for at blive iværksætter

  Vi er nu nået til sidste uge i iværksætter-temaet her på bloggen. Dette sidste indlæg er skrevet af medstifter af Smartplan, Mathias Aggerbo, og stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor så mange iværksættere går op i funding og de mange millioner.

 • Er du med på iværksætterjargonen?

  Hvis du læste sidste uges blogindlæg, så ved du, at vi I disse uger sætter fokus på iværksætteri. Det gør vi i det håb, at vi kan give noget videre til de mennesker som står i samme situation, som grundlæggerne af Smartplan gjorde for tre år siden. I næste uge kan du læse grundlæggerne Peter, Mathias og Mikkels personlige erfaringer med at starte egen virksomhed. Mens vi venter på deres beretninger, kan du i denne uge få et lille overblik over nogle af de termer, som vi mener, man bør kende til i iværksætterverdenen. Den såkaldte iværksætterjargon:

 • Sådan bruger du Smartplans Stempelur

  Smartplan tilbyder et brugervenligt og enkelt stempelur, så du kan få mere præcis tidsregistrering af dine medarbejderes mødetid.

 • ”Jeg har fået en genial ide!” - 4 råd til iværksætteren

  Velkommen til Smartplans iværksætteri-uger! Iværksætteri er populært som aldrig før: 2.000 nye virksomheder oprettes hver måned i Danmark, mens programmer som ”Løvens Hule” viser, hvordan mange går rundt med en iværksætter i maven. Det er dog langt fra alle iværksættere med egen virksomhed, som klarer sig og får succes på de ofte overfyldte markeder. Vi har derfor valgt at sætte fokus på iværksætteri gennem to uger på bloggen. Denne uge fokuserer vi på eksperternes råd til opstart af virksomhed, hvor vi i næste uge vil fokusere på vores egne erfaringer som iværksættere i Danmark. God fornøjelse.

 • Kom i gang med Smartplan på 5 minutter

  Det er nemt at komme i gang med Smartplan online vagtplanlægning. Med disse enkle trin er du i gang på kun 5 minutter.

 • Lad dine kunder tale for dig: sådan laver du en god kundecase

  Det høres tit, at word of mouth-metoden er den mest effektive måde at lade potentielle kunder vide, at din virksomhed eksisterer og at dit produkt er godt og værd at bruge penge på. Det er rigtig mange markedsføringseksperter og virksomheder enige om og det gælder både B2C- og B2B-virksomheder. En undersøgelse af B2B-markedet viser, at 80 % af adspurgte beslutningstagere i danske virksomheder mener, at kundecases har betydning for deres valg af leverandører.

 • 4 gode grunde til at anvende et stempelur

  De fleste timelønnede ansatte kan højst sandsynligt skrive under på, at det ikke altid er lige let at registrere deres timer. Måske bruger deres arbejdsplads et system, som ikke understøtter registrering af timer optimalt. Måske registreres timerne manuelt med papir og blyant. Derfor vil det i de fleste tilfælde være en fordel for både virksomheden og dens ansatte at anvende et system med integreret stempelur, som kan spare både tid, penge og energi. Læs her hvorfor.

 • Bliv tester af Smartplan Stempelur

  Hos Smartplan er vores største ønske at give dig en simpel online vagtplanlægning, som du kan finde ud af at bruge på bare 5 minutter. Dette fokus betyder, at vi overvejer det grundigt, før vi tilføjer nye funktioner til Smartplan. Når vi tilføjer nye funktioner, er reglen, at de ikke må komplicere brugen af Smartplan. Tværtimod skal systemet helst blive nemmere at bruge.

 • Smartplan og landmanden: på besøg hos Fristrupminde

  I sidste uge var vi på besøg hos en kunde, der ved første øjekast virker som en usædvanlig kunde hos Smartplan. Men Smartplan er ikke kun for barer og restauranter. Der er nemlig en helt anden kundetype, der har glæde af online vagtplanlægning: landmænd. Men hvordan passer Smartplan ind i landbruget? Det satte vi os for at finde ud af, da vi besøgte Mike Timmermann på hans gård Fristrupminde i Nordjylland.

 • Tip: Lad Smartplan Magic lave din vagtplan for dig

  Vagtplanlægning er ofte tidskrævende arbejde, hvis man både skal administrere medarbejdernes ønsker og samtidig få arbejdsdagen til at hænge sammen. Med Smartplan Magic behøver vagtplanlægningen ikke at være tidskrævende, manuelt arbejde. Medarbejderne kan logge ind på Smartplan og registrere, hvornår de ikke har mulighed for at arbejde, hvorefter Smartplan kan komme med et forslag til, hvordan en mulig vagtplan kan se ud - nemt og tidsbesparende.

 • Hørt på Smartplan - guide til IT-verdenens udtryk

  For et par måneder siden startede vi tre kommunikationsstuderende (komm’ere) i praktik hos Smartplan. Fra starten var vi klar over, at vi nok ville møde nogle udtryk ind imellem, som vi ikke forstod – og det gjorde vi! Vi griner stadig af og til, når IT-hovederne diskuterer arbejdet med Smartplan, fordi vi ikke altid er helt med. Vi forestiller os, at der er mange andre ikke-IT-faglige kollegaer i samme situation. Derfor har vi udarbejdet en liste (som kunne blive meget længere) med fem sjove, misforståede udtryk, som vi har hørt i vores korte tid på Smartplan. Det er nogle mere eller mindre skøre eksempler på, hvad vi har tænkt, og hvad der rent faktisk har været tale om.

 • Socialt samvær på arbejdspladsen skaber glade medarbejdere

  Bør du mødes med kolleger uden for arbejdet? Og bør sjov implementeres på arbejdspladsen? Det er nogle af de spørgsmål, som både medarbejdere og ledere bekymrer sig om.

 • De 3 mest besværlige ting ved vagtplanlægning i Excel

  Excel regneark er for de fleste virksomheder en integreret del af hverdagen, som bidrager til at holde styr på f.eks. økonomi og fremstille data på en overskuelig måde. Der, hvor Excel imidlertid ikke er et optimalt værktøj, er i virksomhedens vagtplanlægning. Vi har lavet en top 3 over de mest besværlige ting ved at bruge Excel til netop dette formål:

 • Tip: Sådan synkroniserer du din vagtplan med din kalender

  Er du træt af manuelt at skulle skrive hver eneste vagt ind i din kalender? Med Smartplan kan du nemt og hurtigt synkronisere din vagtplan med din foretrukne kalender, hvad enten det er Google Calender, iCal eller Outlook. Det sparer tid og sikrer, at du altid har din vagtplan lige ved hånden på din smartphone, tablet eller computer.

 • En god afslutning på et godt samarbejde

  Du har muligvis læst, at Smartplan i sidste uge afholdte en quizaften sammen med Bar Smil i forbindelse med Aarhus Festuge. Mens Bar Smil stod for quizzen, stod Smartplan for præmierne. De heldige vindere af førstepræmien (fire billetter til en koncert med Julias Moon på Train d. 10. oktober) ses her:

 • Sådan opretter du en virksomhedsside på LinkedIn

  Med sine over 380 millioner brugere er LinkedIn blevet den ledende social networking side for fagfolk. Det at have en virksomhedsside på LinkedIn giver din virksomhed mulighed for at promovere dets produkter eller services, finde nye medarbejdere og dele interessante og nyttige updates.

 • Oplev Aarhus Festuge med Smartplan

  Om lidt starter Aarhus Festuge og her på Smartplan glæder vi os til alle de fede oplevelser og byens summen fra de mange forventningsfulde og glade mennesker. Vi vil bl.a. være at finde på Bar Smil, som vi har lavet et samarbejde med. Men hvad går festugen egentlig ud på? Og hvilke fede events findes der?

 • Fem gode råd til hvordan du leder dine medarbejdere

  At drive virksomhed er andet og mere end vagtplanlægning – det er vi godt klar over! Noget af det som er rigtig vigtigt er, at lederen i virksomheden formår at lede og guide medarbejderne, således at de udnytter deres fulde potentiale og derved bidrager til virksomhedens udvikling. Andrew Schrage, som selv er ejer af en mindre virksomhed, der specialiserer sig i økonomisk rådgivning (Money Crashers), har på baggrund af egen erfaring udviklet følgende gode råd til, hvordan du bliver en god leder:

 • Smartplan er nået til Vesterbro

  Hos Smartplan hylder vi den gode idé og iværksætterånden. Som nogen måske husker, udsprang Smartplan netop af iværksætterånden – af ønsket om at skabe et kraftigt men også simpelt og brugervenligt online vagtplanlægningssystem, som alle kan finde ud af.

 • Smartplan byder velkommen til vores nye kommunikationspraktikanter

  Nu går sommeren langsomt på hæld og hos Smartplan betyder det forandringer. Onsdag d. 5. august startede vores tre kommunikationspraktikanter, Martina, Louise og Maiken, som alle er i gang med en kandidat på Aarhus Universitets fakultet Business and Social Sciences. Pigerne skal give vores kommunikation et boost og forsøge at give jer en bedre oplevelse på bl.a. de sociale medier. De skal forsøge at skabe mere opmærksomhed omkring Smartplan og hvad systemet kan samtidig med, at de vil prøve at knække koden til, hvordan Smartplan kan blive stærkere på det engelske marked.

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Fordelene ved en online vagtplan er mange

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og slip for Excel.

Fordi software bare skal virke

Du vil gerne have en online vagtplan der bare virker.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig og du har ikke brug for en masse ekstra unødvendige funktioner