Lav din vagtplan baseret på ønsker fra de ansatte

Herunder lægger vi en vagtplan for en fiktiv bagerbutik, baseret på ønsker fra de ansatte.

Plejer du at tage imod ønsker fra de ansatte når vagtplanen skal lægges? Måske på SMS, email eller små sedler. Med Smartplan kan du gøre det nemmere for dig selv og de ansatte.

Først defineres dine behov for vagtplanen

I trin 1 vælges der først en periode for vagtplanen. Vi har valgt at benytte en skabelon. Det betyder at du udfylder behovene for én uge, og så kopierer Smartplan automatisk denne uge til resten af perioden.

Opstæning af vagtplan med skabelon

Fortæl Smartplan at du vil modtage ønsker

I trin 2 fortæller du Smartplan at din vagtplan ikke gentager sig i et fast mønster og at du vil indsamle ønsker fra de ansatte. Du kan give en besked med til de ansatte, som sendes med når Smartplan sender en mail om at de skal indgive deres ønsker.

Opsætning af ønsker til vagtplan

De ansatte bliver bedt om at indgive ønsker

Så snart du vælger at du vil modtage ønsker, sender Smartplan en email til de ansatte. De får at vide at vagtplanen er klar til at modtage ønsker.

Mail til de ansatte om at indgive ønsker til vagtplanen

Lav din manuelle bemanding, inden du bruger ønskerne

Imens de ansatte indsender ønsker, kan du manuelt plotte de vagter ind du ønsker at bemande manuelt. Læg mærke til at Mathias Aggerbo herunder er sat på alle bager vagterne. Måske har du også en medarbejder du vil prioritere?

Manuel bemanding inden ønskerne bruges

Fremhæv ønsker for en medarbejder

Her kan du se hvordan 2 ansatte har indgivet ønsker. Vi har bedt Smartplan vise os Mikkel Aggerbos ønsker, som kommer frem i form af røde blokke. På den måde kan du altid få vist ønskerne for en bestemt medarbejder.

Fremhæv ønsker fra en medarbejder

Bemand vagtplanen på baggrund af de ansattes ønsker

Når du har plottet de vagter ind du ønsker at placere manuelt, kan du bede Smartplan foreslå den bedste kombination baseret på ønsker. Tryk på "Foreslå automatisk vagtplan". Herefter spørg Smartplan om du ønsker at beholde de ændringer du selv har lavet. Vagtplanen udfyldes og du kan finjustere de sidste rettelser og gennemgå det hele inden du frigiver vagtplanen.

Bemanding vagtplanen automatisk

Godkend vagtplanen og frigiv den til de ansatte

Efter Smartplan har udfyldt din vagtplan baseret på ønsker, kan du gennemgå den og udfylde eventuelle tomrum, eller lave de ændringer du synes der er behov for. Herefter frigives vagtplanen. Læg mærke til hvordan Smartplan viser dig en status i toppen over om der er nogle ledige vagter.

Frigivet vagtplan baseret på ønsker

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Fordelene ved en online vagtplan er mange

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og slip for Excel.

Fordi software bare skal virke

Du vil gerne have en online vagtplan der bare virker.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig og du har ikke brug for en masse ekstra unødvendige funktioner