Læg vagtplan efter "først-til-mølle" princippet

Ønsker du at lade det være op til de ansatte selv at tage vagterne i vagtplanen? Så kan du i Smartplan benytte dig af "Først-til-mølle" princippet.

Det betyder at du definerer dine behov til din vagtplan, dvs. hvor mange vagter med én bestemt jobtype skal du bruge i et bestemt tidsrum. Når vagtplanen frigives, består den af ledige vagter, som de ansatte kan tage med ét enkelt klik.

Herunder lægger vi en vagtplan for en fiktiv bagerbutik der ønsker at frigive vagterne efter først til mølle.

Først defineres dine behov til vagtplanen

I trin 1 vælges der først en periode for vagtplanen. Den 1. juni til 31 juli. Vi har valgt at benytte en skabelon. Det betyder at du udfylder behovene for én uge, og så kopierer Smartplan automatisk denne uge til resten af perioden.

Opstæning af vagtplan med skabelon

Vælg herefter indstillinger for bemandingen

I trin 2 kan du vælge indstillinger for hvordan du ønsker at bemande din vagtplan. Da du selv skal sættes på som bager i alle ugerne, vælger du at bemandingen skal rulle hver uge. Du vælger også at du ikke ønsker at tage imod ønsker fra de ansatte. (Læs om vagtplanlægning med ønsker).

Opsætning af rul til bemanding af vagtplan

Bemand vagter og frigiv vagtplanen

I trin 3 bemandes vagtplanen. Da du ønsker at bemande ud fra først til mølle, er du næsten klar til at frigive vagtplanen. I mit tilfælde ønsker vi dog at bemande alle bager vagterne, før vagterne slippes fri. Da vi valgte at rulle bemandingen hver uge, skal du blot udfylde dit navn for én uge, så klarer Smartplan resten. Herefter frigives vagtplanen.

Bemanding af vagtplan

De ledige vagter kan nu tages af de ansatte

Sådan ser vagtplanen ud lige når den frigives. Læg mærke til at bagervagterne er bemandet, men kasse vagterne er ledige. For at tage en vagt klikker den ansatte blot på dagen for vagten.

Frigivet vagtplan i Smartplan

Sådan tages en ledig vagt.

Når dagen åbnes, kan den ansatte med ét klik tage en vagt. Hurtigt og nemt. Hvis du som administrator vil tildele vagten, kan du også gøre det. Klik på den ledige vagt og vælg "Overdrag vagt".

En ledig vagt tages i vagtplanen

Læs mere om hvorfor Smartplan er noget for dig:

Fordelene ved en online vagtplan er mange

Excel holder din vagtplan fanget. Læs hvad du får ud af at sætte den fri og slip for Excel.

Fordi software bare skal virke

Du vil gerne have en online vagtplan der bare virker.

Prisen på Smartplan starter ved kun 199,- pr. måned

En lav pris og ingen binding betyder noget for dig og du har ikke brug for en masse ekstra unødvendige funktioner